ArcReach® Controle over de vlamboog

U bent hier

Lastechniek met afstandsbediening biedt voordelen voor productiviteit, kwaliteit en veiligheid.

De afstandsbedieningstechnologie biedt lassers de mogelijkheid om lasparameters bij het werkstuk in te stellen, de veiligheid te verhogen door het aantal verplaatsingen van en naar de stroombron te verminderen, en de boogtijd te vergroten voor een hogere productiviteit. Deze technologie helpt ook de kwaliteit te verbeteren door de noodzaak om genoegen te nemen met minder dan optimale instellingen te elimineren.

Blijf concurrentieel, productief en winstgevend

Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om competitiever, productiever en winstgevender te zijn. Nauwkeurige prijsbepaling, het juiste apparatuur en bekwame lassers hebben, en projecten binnen de deadline voltooien, zijn allemaal noodzakelijk om die doelen te bereiken. Veiligheid op de werklocatie is ook absoluut essentieel - het is belangrijk dat bedrijven stappen ondernemen om de risico's die kunnen leiden tot letsel bij werknemers te minimaliseren.

Er zijn mogelijkheden bij het lassen om efficiëntie te implementeren en meer veiligheid te garanderen, inclusief het gebruik van afstandsbedieningstechnologie - die in de huidige markt is geëvolueerd om daartoe aanzienlijke voordelen te bieden.

Technologie die een volledige afstandsbediening van de lasstroombron bij de las werkzaamplek biedt, zoals Miller® ArcReach®-technologie, deze biedt aanzienlijke voordelen voor productiviteit, veiligheid van de lasser en laskwaliteit. Wanneer lassers niet meer terug hoeven te lopen naar de stroombron om parameteraanpassingen te maken, kan dit elke dag uren besparen en veiligheidsrisico's zoals uitglijden, struikelen en vallen verminderen. Het elimineert ook de noodzaak om genoegen te nemen met minder dan optimale lasparameters, wat resulteert in betere lassen en minder nabewerking.

Deze technologie is gunstig voor industrieën waar een lasser niet naast de stroombron lassen. Deze zijn grote werven in industrieën zoals de bouw en scheepsbouw, waar laswerk honderden meters in de lucht of ver weg van de stroombronnen kan plaatsvinden.

Beschikbare technologie

Er zijn twee hoofdtypen op afstand bediende lastechnologieën beschikbaar op de markt, maar ze zijn niet allemaal gelijk.

  1. Voor afstandsbedieningen of draadaanvoerdunits met afstandbedieningsfunctie zijn laskabels nodig, evenals een extra bedieningskabel, die dan volledige bediening van de draadaanvoersnelheid en spanningsregeling biedt.
  2. De meest geavanceerde optie die beschikbaar is voor MIG-lassen omvat een spanningsdetectie of VS-draadaanvoerders met volledige afstandsbedieningstechnologie - met draadaanvoersnelheid, spanningsregeling en procesregeling via de bestaande laskabels - geen extra snoer vereist. Voor TIG- en sticklassen zijn stroomsterkte, boogregeling en procesregeling beschikbaar via een afstandsbediening. Het bedieningssnoer is niet vereist. (Merk op dat de rest van dit artikel zich zal concentreren op dit type van afstandsbediende technologie.)

Door het verwijderen van het stuursnoer - dat meer dan 14 in een bundel gewikkelde draden kan bevatten - wordt het kabelbeheer met 33 procent verminderd, terwijl de lasser volledige controle krijgt over de lasverbinding en de noodzaak om dure snoeren te kopen of te onderhouden wordt verminderd. Deze kost vermindering loopt enorm op, zeker in een omgeving met tientallen of zelfs honderden lasmachines. Bovendien zal de ongeplande stilstand en/of reparatie van oudere bedrade opties aanzienlijk verminderen en daardoor onnodige kosten elimineren.

ArcReach-technologie biedt mogelijkheden voor afstandsbediening zonder dat er een besturingskabel nodig is. Bovendien maakt de verbeterde ArcReach-technologie die beschikbaar is op de XMT® 350 FieldPro™ -stroombronnen van Miller het voor lassers nog eenvoudiger om parameters bij de laswerkzaamheid aan te passen.

Arcreach artikel afbeelding_0.jpg

Een nieuwe technologie die beschikbaar is in het verbeterde ArcReach-aanbod is Cable Length Compensation of CLC ™. Deze technologie zorgt ervoor dat de spanning die de operators instellen de spanning is die ze krijgen bij de feeder of op afstand - zelfs honderden meters verwijderd van de stroombron. Dit maakt een grotere nauwkeurigheid en eenvoudiger controle van de laskwaliteit voor de lasser mogelijk. Het bespaart ook tijd die de lasser zou nodig hebben om heen en weer te lopen naar de stroombron.

Bovendien zorgt de Adjust While Welding (AWW ™) -technologie voor parameterwijzigingen en precieze aanpassingen aan de draadaanvoerunit of op afstand terwijl de boog aan staat - zodat lassers tijdens het lassen aanpassingen kunnen doen aan de warmteopbouw, laspositie verandering of variaties te compenseren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar draagt ​​ook bij aan een verbeterde laskwaliteit, aangezien elke stop en start van de boog de mogelijkheid tot discontinuïteiten of kwaliteitsproblemen met zich meebrengt die vaak tijdrovend slijpen tussen passages vereisen.

De nieuwe CLC- en AWW-technologieën zijn beschikbaar door verbeterde ArcReach-accessoires te combineren met het nieuwe XMT 350 FieldPro-aanbod van Miller. Het XMT 350 FieldPro-assortiment omvat een polariteitsomkeermodel dat eind 2017 deel uitmaakt van het grotere ArcReach-portfolio.

De ArcReach-productfamilie biedt maximale vlootcompatibiliteit en grotere flexibiliteit, waardoor bedrijven hun bestaande accessoires en stroombronnen volledig kunnen gebruiken totdat ze klaar zijn om te worden vervangen of geüpgraded. Als een bestaande vloot standaard feeders bevat, kunnen ze worden gecombineerd met XMT 350 FieldPro lasmachines. De voordelen van ArcReach-technologie zijn echter niet beschikbaar. Als een bestaande vloot oudere ArcReach SuitCase®-feeders of ArcReach-afstandsbedieningen bevat, kunnen ze worden gecombineerd met XMT 350 FieldPro-lasmachines en blijven ze hun bestaande ArcReach-voordelen leveren. Om te genieten van de nieuwste ArcReach-voordelen, koppelt u XMT 350 FieldPro-lasmachines aan nieuwe ArcReach SuitCase-feeders, nieuwe ArcReach Smart Feeders of nieuwe ArcReach-afstandsbedieningen.

ArcReach-accessoires zijn ook compatibel met een breed scala aan Miller-motoraangedreven lasgeneratoren - inclusief machines in de Big Blue®- reeks - zodat bedrijven het gebruik van de technologie kunnen uitbreiden met hun bestaande vloot. Miller is de enige fabrikant van lasapparatuur die dit type afstandsbedieningtechnologie aanbiedt zonder stuurkabel in een motoraangedreven stroombron.

Productiviteits- en kwaliteitswinst

De mogelijkheid om lasparameters op de laswerkplek te regelen, biedt aanzienlijke productiviteits- en kwaliteitsvoordelen. Het vermindert de tijd die een lasser naar de stroombron loopt om de lasparameters aan te passen. Het elimineren van die uitvaltijd helpt de productiviteit te verbeteren door effectief meer te lassen. Verder zorgt de controle over de lasparameters ervoor dat de lasser de meest productieve lasinstellingen heeft voor de lasverbinding, waardoor meer werk in minder tijd kan worden voltooid.

Ook helpt deze technologie lasdefecten te voorkomen, zoals slechte penetratie of andere problemen die kostbaar en tijdrovend herwerken vereisen. Zodra de lasser een lasboog maakt, kan hij of zij de exacte spanning en stroomsterkte voor het proces zien.

De spanningsregeling geeft de lasser de middelen om de grootte en vorm van het smeltbad te regelen, die varieert afhankelijk van de positie, vlak, verticale of bovenliggend. Zonder deze controle kan de lasser de neiging hebben om het lasproces te manipuleren via draadmanipulatie (voor MIG-lassen), aanvoersnelheid of aanpassing van de hoek van het pistool of de toorts. Ook kan een lasser proberen de elektrode sneller of langzamer te verbranden door de booglengte en bewegingssnelheid te vergroten of te verkleinen. Uiteindelijk kunnen deze aanpassingen voorkomen dat een lasser kwaliteitslassen maakt en het kan de snelheid verminderen waarmee hij of zij deze voltooit, wat een negatieve invloed heeft op de productiviteit.

Voordelen voor de veiligheid

Technologieën voor afstandsbediening bieden de lasser op verschillende manieren veiligheidsvoordelen. Door onnodige verplaatsingen van en naar een stroombron te verminderen om aanpassingen te maken, wordt niet alleen de blootstelling aan gevaren op een werklocatie verminderd, maar wordt ook de vermoeidheid van de lasoperator als gevolg van het navigeren op grote werklocaties verminderd. Door de noodzaak van de bedieningskabel te elimineren, wordt ook de rommel op de werkplek verminderd, wat de veiligheid van de lasoperator verbetert door struikelen, uitglijden en vallen te minimaliseren. Dit is een echt voordeel, aangezien de overheid citeert dat vallen verantwoordelijk is voor 349 van de 874 totale sterfgevallen op de bouwplaats (39,9%) in 2014.

Bijkomende voordelen: verminderd onderhoud en lagere kosten

Afstandsbedieningstechnologie waarvoor geen extra bedieningskabel nodig is, kan tijdrovende en kostbare reparaties of vervangingen verminderen, inclusief het aanpakken van kapotte connectoren of het verbinden van gebroken kabels. Hoe meer machines een bedrijf heeft, hoe meer besparingen dit zal opleveren omdat er minder stuurkabels zijn om aan te schaffen of te repareren.

Het gebruik van afstandsbedieningstechnologie waarvoor geen snoer nodig is, bespaart ook de tijd en het gedoe van het moeten in- en afrollen van de extra snoeren aan het begin en het einde van elke dag of dienst. Dat kan van belang zijn bij het verplaatsen van de ene lasverbinding naar de andere of naar een ander deel van het project. Deze vermindering van stilstand kan leiden tot productiviteits- en arbeidsbesparingen voor een bedrijf. Nogmaals, er kan meer tijd worden besteed aan het produceren van kwaliteitslassen, het halen van contracttermijnen en mogelijk het vermijden van boetes voor achterstallig werk.

Talrijke voordelen om te overwegen

Als het gaat om het veilig, efficiënt en winstgevend lassen, is het belangrijk om naar alle aspecten te kijken die bijdragen tot succes. Lastechniek met afstandsbediening die werkt zonder bedieningskabel biedt tal van voordelen die een bedrijf kunnen helpen de productiviteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren en de bedrijfs- en onderhoudskosten te verlagen, terwijl het ook de voordelen biedt van een grotere veiligheid voor de lasser.