TIP-TIG-manueel

U bent hier

Het TIP TIG-lasproces is een zeer uniek HOT-WIRE TIG-lasproces met een uniek gepatenteerd draadaanvoertechnologie voor geautomatiseerd lassen, cladding, orbitaal lassen en aluminiumlassen. De voordelen van dit systeem zijn lasnaden van de hoogste kwaliteit met de hoogste neersmeltsnelheid en een zeer lage warmte inbreng die consequent de hoogste metallurgische resultaten op alle legeringen oplevert.

INDUSTRIE

  • LUCHTVAART
  • NUCLEAR
  • SCHEEPSBOUW
  • RVS VOOR ETEN DRINKEN INDUSTRIE
  • OLIE EN GAS
  • STROOMOPWEKKING
  • WARMTEWISSELAAR
  • PETROCHEMIE

 

TIP TIG is een innovatief niet-afsmeltende elektrode-booglasproces (TIG-lassen) met dynamische draadaanvoerbeweging.
TIP TIG CW (ColdWire!) - lassysteem bestaat uit een microprocessors gestuurde draadaanvoer met dynamisch effect, verbindingsslangpakket, lastoorts en transformator 230 / 28V.
TIP TIG HW (HotWire!) - halfautomatische booglasmachine bestaat uit microprocessors gestuurde lasinverter, apparaat voor voorverwarming van draad, draadaanvoer met dynamisch effect, verbindingsslangpakket, lastoorts en transformator 230 / 28V.
De TIP TIG-voedingsbron levert de stroom van de hete draad. De unieke TIP TIG draadaanvoer en watergekoelde TIG-toorts voeden de hete draad in de TIG-boog. De TIP TIG-lasboog wordt geleverd door een gewone TIG-stroombron.
In tegenstelling tot reguliere TIG of Hot Wire TIG wordt de TIP-TIG-draad die de TIG-lasbad binnenkomt mechanisch gesuperponeerd met een actie van de gepatenteerde draadaanvoerbeweging die een trilling op de lasdraad veroorzaakt. De TIP-TIG-draad wordt constant naar het midden van de vloeistof-lasbad geleid en de draadtrilling beweegt de las aan, waardoor het meest vloeibare deel van de las naar buiten wordt geleid in de richting van de koelere lasomtrek. De TIP TIG mechanische lasactie verandert op dramatische wijze de spanning en dynamiek van het lasoppervlak en vermindert de gevoeligheid voor de lasnaad die de lasdraad ontvangt.

VOORDELEN VOOR TIG LASSKWALITEIT VAN TIPTIG:
In tegenstelling tot de handmatig gepulseerde MIG, reguliere TIG of de geautomatiseerde TIG-processen met warme en koude draad, ongeacht de gelaste legeringen, heeft het TIP TIG-proces waarvoor octrooi is aangevraagd de potentie om consequent lassen van superieure kwaliteit te leveren met verbeteringen in mechanische en corrosie-eigenschappen.

TIP TIG WELD KOSTEN VOORDELEN:
Een groot laskostvoordeel voor alle las huizen die TIG gebruiken voor lasnaden van hoge kwaliteit, is dat het TIP TIG-proces doorgaans handmatige en geautomatiseerde TIG-lassen levert met een 100 tot 400% hogere lasdepositiesnelheden.
Gecontroleerde tig draadaanvoersnelheden en unieke tig-las samenwerking zorgen voor een domino-effect: de toename van het TIP TIG-lasvloeistofoppervlak vermindert de lasgevoeligheid voor zowel handmatige als geautomatiseerde lasdraadvoeding. De hoger dan normale TIP TIG draadaanvoersnelheden maken een hogere TIG lasstroom mogelijk. De hogere lasstroom in combinatie met de TIP TIG Hot Wire-stroom en de geagiteerde, langzamere, stollende las biedt talloze lasvoordelen die nog nooit eerder zijn bereikt.

TIP PROCESVOORDELEN;
TIP TIG is het enige handmatige proces dat het potentieel heeft om consequent nullasdefecten te produceren voor elke toepassing en elke legering.
Handmatige TIP TIG is doorgaans 100 - 200% sneller dan TIG tijdens het lassen van vullagen in alle possities bij het pijpfitten en 200 - 400% sneller voor andere niet pijptoepassingen.
Het reguliere Hot Wire TIG-proces is niet geschikt voor handmatig lassen, in tegenstelling biedt het TIP TIG-proces het ultieme in zowel handmatige / geautomatiseerde laskwaliteit. TIP TIG vermindert ook de gevoeligheid van het geautomatiseerde hot wire-proces bij de aanvoer van lasdraad op laag tot gemiddeld stroomverbruik.
TIP TIG, één enkel optimaal lasproces voor elk metaal, elke las en elke laspositie. TIP TIG vereist slechts 2 of 3 eenvoudige gemeenschappelijke lasinstellingen voor alle laswerktoepassingen wereldwijd.
Bij RVS tank lassen met TIP TIG, is geen teruggutsen, geen slijpen en vaak is geen zuiveringsgas met hoog volume vereist.
In tegenstelling tot alle lasprocessen zal TIP TIG de minste lasrook en rookverwijderingsapparatuur produceren voor de meeste roestvrijstalen en legeringstoepassingen.

Neem de tijd om de voordelen van TIP TIG-lassen te onderzoeken op verschillende legeringen zoals koolstofstaal, roestvrijstaal, duplex en super duplex roestvrij staal, inconel, stelliet, titanium, aluminium, hastelloy, kopernikkel, nikkel-chroomlegeringen en vele andere.

Vraag een demo

Offerte aanvragen