Miller Big Blue® 400X Pro

U bent hier

Maximale flexibiliteit - Miller Electric combineert geavanceerde invertertechnologie met Auto-Line™ technologie en biedt daarmee de meest flexibele AC/DC TIG/Stick stroomvoorziening in de lasindustrie.

Kubota motor.
Zware industriële dieselmotor met laag toerental.

Dynamische DIG™ technologie
Ultra-adaptieve vlamboogregeling. In tegenstelling tot conventionele DIG die een vooraf ingestelde hoeveelheid kortsluitstroom levert, werkt de exclusieve Dynamic DIG technologie van Miller op basis van een tijdgebaseerd algoritme dat automatisch de hoeveelheid stroom aanpast die nodig is om een kortsluiting op te heffen. Dit zorgt voor een gelijkmatiger en meer consistente boog die kan worden aangepast aan de toepassing, het materiaal, de montage en de lasserstechniek.

ArcReach® technologie (optie)
Parameterregeling op de draadaanvoereenheid of de afstandsbediening zonder dat u een bedieningskabel nodig hebt. Met een ArcReach-systeem kunt u de lasinstellingen wijzigen vanaf uw ArcReach-feeder of -stick/TIG-afstandsbediening, waardoor u niet naar de stroomvoorziening hoeft te gaan. ArcReach-technologie maakt gebruik van de bestaande laskabel om lasbesturingsinformatie te communiceren tussen de feeder of stick/TIG-afstandsbediening en de stroombron. Dankzij deze technologie zijn er geen bedieningskabels meer nodig, met alle problemen en kosten van dien. ArcReach uitgeruste stroombronnen werken met niet-ArcReach accessoires; het ArcReach voordeel wordt echter alleen gerealiseerd met het complete ArcReach systeem. Dit omvat een met ArcReach uitgeruste machine en een of meer van de volgende accessoires:
- ArcReach SuitCase voederbak
- ArcReach Smart Feeder
- ArcReach stok/TIG-afstandsbediening

Meters display
- Procesinstellingen voor snelle en eenvoudige instelling
- Vooraf ingestelde en werkelijke stroomsterkte

Eenvoudig in te stellen bediening
vereist geen ingewikkelde procedure - gewoon proces kiezen en lassen.

10.000 watt zuiver generatorvermogen.
Sluit een extra Miller® inverter-gebaseerde stroombron aan voor een tweede lasboog.

Industriële USB poort.
Snel uploaden van de laatste software en downloaden van machine log files.

Thermische overbelastingsbeveiliging
Voorkomt schade aan de machine als de inschakelduur wordt overschreden of de luchtstroom wordt geblokkeerd.

Boogcontrole
Is voordelig bij het lassen met elektrode en massieve draden voor eenvoudigere fijnafstelling van moeilijk te lassen materialen en uit-positie-toepassingen.

Standaard 14-pins aansluiting met Auto-Remote Sense™
Voor eenvoudige aansluiting van afstandsbedieningen en draadaanvoerapparaten.

Lage open spanning (VRD),
Vermindert, indien ingeschakeld, de open-circuit spanning tot 30 volt wanneer de lasstroombron niet in gebruik is, waardoor de veiligheid van de operator wordt verhoogd zonder dat de lasboog wordt onderbroken.

HD poedercoating
met zinkrijke primer beschermt het plaatwerk tegen roest en corrosie.

Standaard kenmerken zijn
Instelbare Hot Start,™ uitgangscontactorregeling, automatische stationairloop, 120-volt blokverwarming en Dynamic DIG™.

Gemakkelijk bijwerken van technologie
Met de industriële USB-poort kunt u eenvoudig de nieuwste software uploaden en machine logbestanden downloaden om diepgaande informatie van uw machine op te vragen, zoals diagnostiek en statistieken. Bezoek MillerWelds.com/support om de laatste software-updates te downloaden.

Minder lawaai
Stillere jobsites zijn veiliger en productiever omdat werkploegen gemakkelijker kunnen communiceren. De Big Blue 400X Pro heeft een geluidsniveau van slechts 71,6 decibel (96 Lwa) onder volle belasting, wat de communicatie op de werf vergemakkelijkt. De optionele draadloze interface maakt het gemakkelijker om uw machine uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik is, zodat u het geluidsniveau op het werkterrein kunt verlagen en kunt horen wat er om u heen gebeurt.

Veiligheid op het werkterrein
U hoeft niet meer terug te lopen naar de machine om proces- en parameterwijzigingen door te voeren of om uw machine aan of uit te zetten. ArcReach®-technologie biedt parameterregeling bij de draadaanvoer of de Stick/TIG-afstandsbediening en optionele draadloze interfacebediening biedt volledige bediening van het voorpaneel in de palm van uw hand, zodat u het risico kunt verlagen dat u op het werkterrein in aanraking komt met potentiële gevaren.

Offerte aanvragen