Plymovent MDB-COMPACT

U bent hier

MDB-Compact

Beschrijving

Met de MDB-COMPACT levert Plymovent u de beproefde en ongeëvenaarde technologie van de MultiDust Bank in een compacte en voorgeassembleerde reeks modellen. De MDB-COMPACT is verkrijgbaar met een breed scala aan filtermedia en kan worden gebruikt voor bijna al het zwevende vervuilende stof*. De MDB-COMPACT is vanwege zijn compacte ontwerp de ideale keus voor toepassingen waar bij de bron van de vervuiling een filter nodig is.

Metaalverwerkende industrie

Plymovent is vermaard om zijn expertise op het gebied van afvangen en filteren van rook die afkomstig is van lassen en snijden van metaal. In deze industrie is de MDB-COMPACT de beste keus voor geautomatiseerde productieprocessen die een klein specifiek filter nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij (laser)lassen en snijden. De MDB-COMPACT kan het werk altijd aan, of de rook nu droog of olieachtig is**.

SilentFlowTM: demper zonder leidingwerk

De MDB-COMPACT is uitgerust met een geïntegreerde ventilator die in een geluidsabsorberende SilentFlowTM-kast is geplaatst. SilentFlowTM vermindert zowel het mechanische geluid als het luchtstroomgeluid van de ventilator. Een aanvaardbaar geluidsniveau zonder aanvullend leidingwerk*** bij de afzuigzijde van het filter maakt de algehele installatie compacter en gemakkelijker te installeren.

Lage operationele kosten met de Ram-AirTM

Een Ram-AirTM-pulsversterker wordt in elke filterpatroon geplaatst en verspreidt de pulsenergie rechtstreeks naar het filtermedium. De resultaten zijn duidelijk waarneembaar: schonere filters, lagere drukval, minder perslucht en lager energieverbruik. Ram-AirTM betekent lagere operationele kosten.

Plymovent BiCo-filterpatronen gaan langer mee

De levensduur van het filter wordt niet alleen bepaald door de efficiency van de reiniging maar vaker door de hechtingskracht tussen de vezels in de media. Als de hechting breekt neemt de drukval onmiddellijk toe en daalt de luchtstroom. Dit houdt normaliter in dat een kostbare vervanging van de filterpatroon moet plaatsvinden. BiCo-patronen van Plymovent zijn gebaseerd op geavanceerde bicomponent-technologie. De BiCo-patroon van Plymovent beschikt over een verbeterde pulsstabiliteit, een lage drukval en een lange levensduur van het filter.

* geen explosieve stof
** bij een hoog oliegehalte wordt de OilShield-kalksteendoseerinstallatie aanbevolen
*** indien toegestaan door plaatselijke standaards, normen en wetten

Kenmerken

  • Voorgeassembleerd compact ontwerp met geïntegreerde ventilator
  • Vervanging patronen in voorpaneel
  • Gemakkelijk te legen stoflade
  • SilentFlowTM-geluidsvermindering zonder leiding voor een compacte installatie
  • Ram-AirTM-pulsversterker biedt betere reiniging voor een langere levensduur van het filter en lager drukverlies

 Geschikt voor

  • Geautomatiseerd productieproces
  • (Laser)lassen
  • Snijden
BijlageGrootte
1.07 MB
Offerte aanvragen