Plymovent MDB

U bent hier

Beschrijving

The MultiDust® Bank-filter is een modulair filtersysteem dat vandaag kan worden afgestemd op de huidige behoeften van uw toepassing en morgen kan worden uitgebreid als uw bedrijf groeit. De efficiënte en effectieve prestatie van elke module maakt bovendien een compacte oplossing mogelijk. De reeks technische functies en de nieuwste filtertechnologie zorgen daarnaast voor een filtersysteem dat ten aanzien van bediening en onderhoud kosteneffectief is.

Modulair ontwerp

De modulaire MultiDust® Bank is geschikt voor oplossingen van elke grootte, komt tegemoet aan al uw behoeften en is optimaal kosteneffectief. Bovendien kan dit product flexibel worden uitgebreid wanneer uw bedrijf en werklast groeit.

Lage eigendomskosten

Het Ram-Air-reinigingssysteem zorgt voor een schoon filter. Binnen elk filterpatroon wordt door de Ram-Air met stoten perslucht verspreid, waardoor stof loskomt die is verzameld op het oppervlak van de filterpatroon. Dit verlengt de levensduur van het filter en zorgt ervoor dat het gebruik van perslucht minder kostbaar is, wat bijdraagt tot lagere eigendomskosten.

Efficiënte filtratie

Door de hoge filtratie-efficiency kan gereinigde lucht hercirculeren en kunnen door terugwinning van warmte energiebesparingen worden bereikt. Het unieke MultiFlow-luchtscherm verspreidt inkomende lucht op gelijkmatige wijze, wat resulteert in een gelijke luchtstroom in meerdere modules.

Plug & play

De MultiDust® Bank is verkrijgbaar in drie Plug & Play-uitvoeringen: MDB-2-F (ventilator inbegrepen), MDB-4-F (ventilator inbegrepen) en MDB-2-X (zonder ventilator). Deze zijn heel eenvoudig te installeren; eenvoudigweg het leidingwerk, de stroomtoevoer en perslucht aansluiten, en u kunt aan de slag.

Twee uitvoeringen van filterbesturing

De MultiDust® Bank is een van de eerste die verkrijgbaar zal zijn in de GO- en PRO-uitvoering1. De bedieningspanelen ControlGo en ControlPro vormen een integraal onderdeel van deze nieuwe MDB-GO en MDB-PRO filtersystemen. ControlGo en ControlPro zullen de nieuwe Plymovent-standaard voor centrale filterregeling zijn.

Installatie van de MDB-GO- en MDB-PRO-uitvoering is eenvoudig, net zoals de configuratie en bediening. Met een weektimer en geautomatiseerde filterreiniging werkt het systeem volledig automatisch. De MDB-GO heeft vaste fabrieksinstellingen die toepasbaar zijn op 90% van de installaties. Als u instellingen wilt die geavanceerder zijn, dan is de MDB-PRO het meest geschikte systeem.

MDB-GO

De MDB-GO is een MDB-filterunit die aangesloten is op het ControlGo-bedieningspaneel. Dit paneel is ideaal voor klanten die over hun filtersysteem een elementaire controle willen uitoefenen. Met een extern signaal vanaf een lasrobot of timer kan de MDB-GO automatisch starten of stoppen.

De ControlGo biedt, behalve handmatige reiniging, ook automatische geavanceerde progressieve filterreiniging. De automatische filterreiniging houdt in dat de filterreinigingscycli drukgeregeld zijn, op basis van vaste drempelwaarden. Het voordeel van de automatische progressieve reiniging is een langere filterstandtijd en lagere operationele kosten.

De MDB-GO is een professioneel bedieningspaneel dat op effectieve wijze de filterreiniging regelt.

MDB-PRO

De MDB-PRO is een MDB-filtersysteem dat is gecombineerd met het intelligente platform ControlPro en een aangesloten afzuigventilator. Deze oplossing omvat een groot aantal functies voor bewaking en besturing van het filterreinigingssysteem op basis van instelbare drempelwaarden, het type afzuigventilator, de vereiste luchtstroom en de corresponderende ventilatorsnelheid. Met de gebruikersvriendelijke HMI zijn alle parameterinstellingen van het systeem configureerbaar via een heldere en gemakkelijke toegankelijke menustructuur. En bovendien wordt op elk moment een duidelijk beeld gegeven van de systeemstatus en prestatie. Met ControlPro is toegang op afstand mogelijk via een netwerkverbinding voor aanpassing van instellingen via een mobiel apparaat, online support of software-updates. Wanneer er meerdere MDB-filtersystemen zijn, kunnen deze worden bestuurd door één enkele ControlPro.

Dit geavanceerde besturingsplatform is een enorme stap voorwaarts, en maakt ons gereed voor de behoeften van vandaag en de toekomst en geeft ons een grote voorsprong op de concurrentie.

Kenmerken

  • Efficiënte filtratie van stof en rook
  • Modulair ontwerp zodat tegemoet kan worden gekomen aan oplossingen van elke grootte
  • Flexibele positionering van inlaat en uitlaat
  • Uitbreidbaar wanneer uw bedrijf groeit
  • Lage eigendomskosten

 Geschikt voor

  • Middelzware tot zware toepassingen zoals professioneel handlassen of onderbroken semi-automatisch lassen en robotlassen.
  • Zware lastoepassingen met semi-automatisch lassen en robotlassen in ploegendiensten of 24/7
BijlageGrootte
1.98 MB
Offerte aanvragen